Aktuális

Örömhír: Horváth Noel tegnap megkapta a Zolgensma-kezelést

2021. július 28.

Kedden megkapta a Zolgensma-kezelést az SMA-beteg nemescsói kisfiú, Horváth Noel, akinek a gyógykezelésére Felsőcsatáron is gyűjtöttek. Az örömhírt a kisfiú szülei jelentették be a közösségi oldalukon.

„Végre eljött a nap, nem kell tovább várnunk! Noel a mai napon délelőtt megkapta a várva várt Zolgesma-kezelést. Szerencsére eddig minden a lehető legjobban alakult. El sem tudom mondani, hogy mekkora kő esett le a szívünkről. Az elmúlt időszak minden félelme, aggodalma, amit a kezelés miatt éreztünk, most egy kicsit háttérbe szorult és felváltotta az öröm és a remény, hogy Noel végre a gyógyulást útjára léphet” – írták a szülők a Facebook oldalukon.

A kisfiú gyógykezelésére széles körű társadalmi összefogás jött létre, amihez műanyag kupakok és alumínium italos dobozok gyűjtésével a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület is csatlakozott. Erről itt írtunk korábban.

A több mint 700 milliós kezelési költséget végül magára vállalta az állam, ezt mintegy egy hónappal ezelőtt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelentette be.

(Fotó: Facebook/Győzzük le az SMA-t, állítsuk talpra Noelt)

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!