Aktuális

Sportköri nyilatkozat, avagy a félbeszakadt meccs utózöngéi

2021. szeptember 2.

Magasra csaptak a hullámok a vasárnap félbeszakadt Felsőcsatár-Szentpéterfa labdarúgó mérkőzésről a sajtóban megjelent komment hatására. A felsőcsatári sportkör vezetősége az egyesület közösségi oldalán szerdán megjelent nyilatkozatában elhatárolódik mindennemű olyan rágalmazástól, feltételezéstől, ami megkérdőjelezi a sportszerűségüket.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap a hatvanadik percben félbeszakadt Felsőcsatáron a Pinkavölgye-Felsőcsatár KSK-Szentpéterfai SE megyei másodosztályú labdarúgó mérkőzés, miután a játékvezető három hazai játékost kiállított, hárman pedig megsérültek, így erősen létszámhiányos maradt a csapat, és nem folytathatta a játékot. A lefújás pillanatában a vendégek vezettek 4-0-ra.

A történteket nyilván tényszerűen kivizsgálja majd a megyei labdarúgó szövetség ebben illetékes bizottsága, és meghozza a döntést a bajnoki pontok sorsáról. Nem is ez késztette nyilatkozat megtételére a hazai csapat vezetőit, hanem a megyei napilap nyomtatott és online kiadásában a mérkőzés utózöngéjeként megjelent tudósítás, amibe egyfajta komment is belekerült…

Mutatjuk:

“A mérkőzés füstbombával és péterfai góllal kezdődött. Az első félidőben még két vendégtalálatot és három hazai kiállítást láthattak a szurkolók. Fordulás után a Szentpéterfa ismét betalált, majd 11-eshez jutott, amit már nem tudott elvégezni, mert a 60. percben félbeszakadt a mérkőzés – időközben ugyanis három csatári játékos is megsérült, így a házigazda elfogyott létszámban. De előtte a hazai klub még beszedte a belépőket a vendég szurkolóktól. Minden tekintetben sportszerűen járt el a több falut is képviselő Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK…”

A felsőcsatári sportvezetőket a fenti tudósítás ismeretlen szerzőjének két utolsó mondata háborította fel, amivel lényegében megkérdőjelezték a szervezők sportszerűségét. Erre reagáltak nyilatkozatban a közösségi oldalukon azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a megyei napilap az ő álláspontjukat is közzéteszi. Ennek a szándéknak egyelőre azonban semmi jele nincs…

Íme, a felsőcsatáriak nyilatkozata:

“Tisztelt Szurkolóink!

Úgy érezzük, a vaol.hu-n megjelent tudósításra reagálunk kell… Persze azt sem értjük, hogyan került oda az a tudósítás, mert eddig abban a tudatban voltunk: ha a hazai csapat nem küld, akkor nincs…

Kedves vaol.hu és Tisztelt Sportrovat szerkesztő úr!

Helyreigazító tudósítás

Minden adott volt egy nagyszerű mérkőzéshez: ideális idő, rengeteg néző és két, egymással régóta rivalizáló csapat. Erről egyedül a Játékvezető nem vett tudomást, és kritikán aluli tevékenységével tönkretette a több mint 120 néző szórakozását és a hazai csapatot. Sajnos hármas emberhátrányban már egyoldalú lett a mérkőzés, és a vendégcsapat biztosan szerezte meg a győzelmet. És igen, annak még mindig nagyobb a valószínűsége, hogy megsérül három játékos, minthogy 5 perc alatt a kiállítás sorsára jut. Úgyhogy egyesületünk vezetősége elhatárolódik mindennemű olyan rágalmazástól, feltételezéstől, ami megkérdőjelezi a sportszerűségünket. De akkor ez a tudósítás legyen egyben egy felhívás is. Bár akinek a jegyek árát vissza kellene térítenie, az a Játékvezető úr. De mi megtesszük helyette. A következő hazai mérkőzésünket minden hazai szurkoló ingyen tekintheti meg. De várjuk azon szentpéterfai szurkolók jelentkezését is, akikben hiányérzet maradt, nekik visszaszolgáltatjuk a belépőjegyeik összegét.

Mindezek mellett jegyezzük meg U19-es csapatunk nagyszerű teljesítményét: Pinkavölgye-Felsőcsatár KSK-Szentpéterfai SE 4-2. Köszönjük!

Mindörökké Felsőcsatár!”

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!