Aktuális

Tíz éve végzett diákok találkoztak a felsőcsatári iskolában

2021. szeptember 21.

Tíz éve végzett diákok tartották az osztálytalálkozójukat a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában. Bár mind a húsz egykori osztálytárs nem tudott részt venni a találkozón, hiszen volt, akit egyéb elfoglaltsága, munkája ebben megakadályozott, de mindenkiről volt egy-egy jó szavuk, felidézték, kivel mi történt az eltelt évek alatt.

Ahogy megírták az iskola honlapján olvasható üzenetükben: “Azóta sok minden történt velünk: szakmát szereztünk, kirepültünk a szülői házból, a munka világába léptünk, és akad köztünk már olyan is, aki saját gyermekével a karján sétálhat el a jól ismert épület előtt, aminek a falai közt 20 fős osztályunk kisebb-nagyobb csínytevések színhelye volt egykor. A közös emlékek hoztak össze minket most, hogy megtartottuk ballagásunk 10 éves jubileumát. Jó volt újra találkozni, beszélgetni, feleleveníteni a felsőcsatári iskolában töltött idő egy-egy meghatározó pillanatát. Ami akkor olyan megszokott volt és amit annyira nem is tudtunk értékelni, az mára már vágyott és különleges lett számunkra. De jó lenne egy kis időre visszaülni azokba a padokba!”

Az egykori tablón a végzős nyolcadikosok és az osztályfőnökük

Az írás végén az iskola jelenlegi diákjainak is üzentek:

“Kedves mostani felsőcsatári diákok! Fogadjatok el tőlünk, egykori, de nem túl régi felsőcsatári iskolásoktól egy jótanácsot! Élvezzétek és becsüljétek meg diákságotok minden napját! Hirtelen fogtok arra eszmélni, hogy az iskolapad már a múlt, és ezzel együtt oda a kamaszkor gondtalansága is, ami akár hiszitek, akár nem, hiányozni fog.”

Csoportkép az osztálytalálkozóról

A találkozón ott volt a tíz éve végzett diákok osztályfőnöke, Huszárné Szabó Tímea tanárnő is.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!