Aktuális

Vasárnap tartják a tizenötödik plébániai kórustalálkozót

2022. május 11.

Új műsorával a felsőcsatári Rozmaring énekkar is részt vesz május 15-én, vasárnap a tizenötödik alkalommal meghirdetett plébániai kórustalálkozón, amit a szentpéterfai nagytemplomban tartanak. A felsőcsatáriakon kívül a nardai, a vaskeresztesi, a pornóapáti, a horvátlövői és a házigazda szentpéterfai kórus műsora szerepel a programban.

Legutóbb tavaly októberben a felsőcsatári templomban tartották meg az egyházi kórustalálkozót, az azt megelőző évben pedig – a koronavírus járvány miatt – videófelvételről, a virtuális térben szólalhatott meg a hat kórus.

Minden évben más és más helyszíne van a kórustalálkozónak, az idén a plébánia központja, Szentpéterfa lesz a házigazda. A részletes programot Várhelyi Tamás plébános ismertette. Eszerint délután 3 óra a kezdési időpont. Május lévén a résztvevők a Szűzanya tiszteletére litániát énekelnek horvát nyelven, majd következik a hat kórus műsorának bemutatása. Zárásként pedig három nyelven, magyarul, horvátul és németül szólal meg az imádság a békéért, kérve a Boldogságos Szűzanyát, a Béke Királynőjét, hogy segítse elő a békét keleti szomszédainknál.

A tizenötödik kórustalálkozó a szokásoknak megfelelően agapéval zárul.

Az eseményre szeretettel várják az érdeklődőket.

Borítóképünk a tavalyi felsőcsatári kórustalálkozón készült, amikor együtt énekelt az oltárnál a hat kórus.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!