Aktuális

Családi körben köszöntötték az édesanyjukat az óvodások

2022. május 13.

Az idén a megszokottól eltérően nem az óvodában, hanem családi körben köszöntötték az édesanyjukat a felsőcsatári óvodások. Az anyák napi előkészület során a kicsik – természetesen az óvodában – verset tanultak, rajzokat és ajándéktárgyakat készíttek az óvónők segítségével. Az éneket pedig linkben kapták meg az édesanyák – tájékoztatott az óvoda vezetője.

Kovacsics Györgyné az alábbiakban számolt be az idei anyák napjáról:

Az idei anyák napját a gyerekek családi körben ünnepelték meg. Az előkészítést természetesen az óvodában szerveztük.

Beszélgető kör keretében mindenki elmondhatta, mit jelent neki az a szó, hogy „anya”. Mi jut eszébe róla? A válaszok szívmelengetőek voltak: szeretetet, ölelést, mosolyt, játékot, tiszta ruhát, nevetést, takarítást, finom ennivalót juttatott eszükbe.

Az ajándékokat nagy szeretettel és gonddal készítették a gyerekek, teljesen önállóan. Megoldásra várt, hogyan rejtegessük az ajándékot vasárnapig. Ötletben nem volt hiány. Volt, aki a párnája alá dugta, volt, aki az ágy alá, volt, aki a testvére íróasztal fiókját tartotta biztonságos helynek. Csak egy kis gyerek volt türelmetlen, és ahogy hazaért, azonnal átadta az ajándékot. A verset, amit megtanultunk, szombaton este kapták meg a szülők üzenet formájában, az éneket linkben küldtük át. Az óvodában mindent elpróbáltunk: hogyan üljenek anyukájuk ölébe, hogyan nézzenek rá, amikor mondják a verset, éneket.

Úgy gondolom, a karácsony mellett az anyák napja a másik olyan meghitt, családi ünnep, hogy a gyerekeket még egy jóindulatú felnőtt jelenléte is zavarja és feszélyezi. Ezért választottuk ezt a formát, így mindenki őszintén szerethette anyukáját, mondhatta a verset, énekelhetett.

Hétfőn aztán elmesélték, ki hogyan köszöntötte az édesanyját. Nagyon örültünk, hogy mindenkinek jól sikerült a köszöntés, és senki nem feledkezett meg róla. Ez természetesen az apukák érdeme is, akik segítettek abban, hogy mikor kell felköszönteni az édesanyákat.

És íme, a vers, amivel felköszöntötték az ovisok az anyukákat:

Juhász Magda

Anyu ölében

Jó itt télen, jó itt nyáron,
nincs is jobb hely a világon,
itt ringatózni lehet,
hallgatni szép éneket.
Mikor vidám kedvem támad,
vagy ha rám tör a búbánat,
óh, milyen jó itt nekem,
nyugalmat lel a szívem.
Olyan meleg, olyan puha,
jó az öledben anyuka.
Átölellek, hozzád bújok,
a füledbe titkot súgok,
hogy szeretlek Édesanyám,
ölelj, vigyázz, sokáig rám.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!