Aktuális

Devecsery László könyvbemutatója

2022. november 4.

Az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ (UMIZ) szervezésében mutatták be a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban  Devecsery László József Attila díjas költő Őrvidék-járó című könyvét.

A könyv érdekessége, hogy három nyelven, magyarul, németül, horvátul  olvashatóak a versek, verses mesék. Egy egész év nevezetes ünnepeit, a természet szépségeit, a Pinka völgyét „megéneklő” kötetet szívesen forgatják a gyerekek. A versekhez az illusztrációkat 3-11 éves őrvidéki gyerekek készítették. Az UMIZ 4 Kids csapata 2010 óta ad ki Dowas Katalin alsóőri magyar óvónő ötlete alapján és az ő vezetésével három nyelvű, de újabban már négy nyelvű (magyar, német, horvát, angol) gyermekkönyveket különböző témákban.

Hasznosnak tartjuk ezeket a kiadványokat, hiszen segítségükkel a gyerekekkel játszva tudjuk megismertetni a horvát nyelvet. Fontosnak tartjuk a horvát nyelv ápolását, más népek kultúrájának megismertetését.  

Az Őrvidék-járó könyv bemutatóján részt vettek a Felsőcsatári Óvoda gyermekei, a Szentpéterfai Tambura Zenekar, a Horvátzsidányi Horvát Nemzetiségi Iskola tanulói és a Szombathelyi Reguly Antal Iskola német nemzetiségi diákjai. 

Óvodásaink Kolnhóferné Jurasits Viktória vezetésével horvát nyelven ősszel kapcsolatos körjátékokat, verseket mutattak be, nagy sikerrel. A költő kedvenc verses meséjét, a Kék pék-et a nagy-és középsőcsoportosok adták elő magyar nyelven, széles mosolyt csalva a hallgatóság arcára.

Képgaléria itthttp://felsocsatar.hu/galeria/13796/

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!