Aktuális

Kápolnai Szentmise

2023. május 17.

Több, mint háromszáz éves hagyományt folytatva gyűltek össze a helyi és környékbeli hívek a keresztjáró napok alkalmával a szőlőhegyi Szűz Mária kápolnánál, hagyományőrző szentmise alkalmából.

A hálaadó szentmisét Várhelyi Tamás plébános, Harangozó Vilmos apát-kanonok és Dr. Pem László kanonok jóvoltából hallgathatta végig a kedves hívő közönség.

A hegyi kápolna évi egyszeri alkalommal nyílik meg búcsúi szentmise keretére az ide zarándokló és a helyi hívők előtt. Ezen a szent napon Isten áldását kérik az ültetvényekre, a szőlőbirtokokra, illetve hálát adnak az emberek az élet adta ajándékoknak.

E hagyományt őrző és tisztelő szentmise bevezetőjében Várhelyi Tamás plébános köszöntötte az egybegyűlteket, majd Dr. Pem László kanonok úrnak adta át a könyörgés és hálaadás fohászkodásáról, az élet ajándékáról és jövőbeli hívő utak fontosságáról szóló beszédet.

Külön kiemelte és köszöntötte a misén részt vevő első, második, harmadik és felsőbb osztályból érkezett horvátos gyermekeket.

Elmondta, hogy mennyire fontos, milyen jövőt választ az ember, mennyire fontos lenne, hogy Isten gyermeke leboruljon és megkérdezze: „Mennyei Atyám, mutasd meg, hogy mit akarsz velem? Akarod, hogy megnősüljek? Akarod, hogy férjhez menjek? Mutasd meg nekem, kit adsz nekem ajándékul?”

 A szentbeszéd minden jelen lévőt átjárt, mindenki lelkének adott valamit, amin elmélkedhet és megtanulhat, tovább vihet, tovább adhat.

A szertartás végén az atyák megáldották a szőlőhegyet és az egybegyűlteket.

További képek megtekinthetők a galériában:http://felsocsatar.hu/galeria/kapolnai-szentmise/

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!