Aktuális

Felsőcsatáron újra megjelentek a határőrök – emlékidézésre

2015. szeptember 2.

Határőr találkozó színhelye volt a múlt szombaton Felsőcsatár. Tizennyolc egykori sorállományú határőr és néhányuk családtagja vett részt az első, ilyen jellegű baráti összejövetelen, aminek az egyik fő szervezője Sarkadi Imre korábbi őrsparancsnok volt.

Délelőtt tíz órakor találkoznak a volt határőrök a Pezi Fogadónál, majd az önkormányzati hivatal előtt lévő, valamikori zászlótartó talapzatánál tartottak megemlékezést. Itt jelképesen elhelyeztek egy emléktáblát „A Felsőcsatáron szolgálatot teljesített határőrök„ tiszteletére.

határőrök3Rövid köszöntőt mondott Sarkadi Imre volt őrsparancsnok.

határőrök4Ezután átvonultak és megnézték a régi, valamint az akkori időben újnak számító őrs épületét. Közben egyfolytában „sztorizgattak”, amit végig hangos nevetés kísért.

határőrökAz őrsök megtekintését követően a Pezi Fogadóban folytatódott a vidám beszélgetés, a régi kellemes és kevésbé kellemes emlékek felelevenítése. Közben elfogyasztották a finom csülkös bablevest.

határőrök1“Végül is nagyon kellemes volt találkozni azokkal az emberekkel, akik rövidebb-hosszabb ideig tagjai voltak ennek az egymást tisztelő, szerető, segítő közösségnek” – fogalmazta meg a találkozó lényegét Sarkadi Imre. Egyúttal megköszönte mindazoknak a közreműködését és segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Felsőcsatár Község Önkormányzata, Megoldás Kft., Szlávik Erzsébet, Pezi Fogadó.

Mindehhez csak annyit teszünk hozzá, hogy weblapunk – a nyilvánosság erejével és a kapcsolati hálójával – szívesen segít abban, hogy az egykori felsőcsatári határőrök megosszák egymással és másokkal a településhez kötődő emlékeiket. Írjanak az info@felsocsatar.hu címre, és osszák meg ezt a bejegyzést az ismerőseikkel.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!