Aktuális

Külön edényben vagy zsákokban kell gyűjteni a zöld hulladékot

2021. január 20.

Külön, erre a célra rendszeresített barna edényben vagy az STKH emblémájával ellátott, a kijelölt helyeken beszerezhető zsákokban lehet gyűjteni a lakossági zöld hulladékot, amit a szolgáltató április és november között havi rendszerességgel szállít majd el Felsőcsatárról.

Tovább olvasom

Elveszett kulcscsomó várja a gazdáját a kultúrházban

2021. január 19.

Kulcscsomót találtak az iskolások hétfőn délelőtt Felsőcsatáron, az orvosi rendelő előtt a közúton, amikor testnevelés órára igyekeztek a kultúrházba. A karikán négy kulcs és két jellegzetes tartozék található.

Tovább olvasom

Hivatalosan is átadták az Arany János utca felújított útburkolatát

2021. január 18.

Hivatalosan is átadták pénteken Felsőcsatáron az Arany János utca felújított útburkolatát. A nemzeti színű szalagot dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke és Konczér Katalin polgármester vágta át a képviselő-testület tagjainak jelenlétében.

Tovább olvasom

Most hétvégén a település határában lesz nagyvadvadászat

2021. január 14.

Újra állományszabályozó nagyvadvadászatra hívja fel a figyelmet az Aranypatak Vadásztársaság, az elkövetkezendő hétvégén, szombaton és vasárnap is óvatosságra figyelmeztetnek: senki nem tartózkodjon a Felsőcsatárhoz közeli erdőkben.

Tovább olvasom

Pénteken elszállítják az elszáradt karácsonyfákat

2021. január 13.

Kibővítette a szolgáltatását a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., ennek részeként az ünnepek elmúltával – két alkalommal – elszállítják Felsőcsatárról az elszáradt és a házak elé kitett karácsonyfákat.

Tovább olvasom

Templomi gyűjtés lesz vasárnap a földrengés-károsultak javára

2021. január 12.

Templomi gyűjtést tartanak január 17-én, vasárnap a horvátországi földrengés károsultjai javára a szentpéterfai plébániához tartozó négy, horvátok lakta településen, Szentpéterfán, Felsőcsatáron, Horvátlövőn és Nardán – tájékoztatott Várhelyi Tamás plébános.

Tovább olvasom

Úton vannak a földrengés-károsultaknak gyűjtött adományok

2021. január 11.

Hétfőn reggel elszállították Felsőcsatárról a szombathelyi gyűjtőhelyre a horvátországi földrengés károsultjainak szánt adományokat. Mintegy nyolcvan felsőcsatári család igyekezett segíteni az adományokkal a bajba jutott embereknek.

Tovább olvasom

Szombaton ismét nagyvadvadászat lesz a falu közelében

2021. január 8.

Állományszabályozó nagyvadvadászatot tart az Aranypatak Vadásztársaság január 9-én, szombaton Felsőcsatár határában – erre a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalhoz küldött értesítésében hívja fel a lakosság figyelmét a vadásztársaság elnöke.

Tovább olvasom

Hatályon kívül helyezték az avarégetésről szóló helyi rendeletet

2021. január 7.

A vonatkozó törvény rendelkezései szerint január 1-jétől belterületen az egész országban tilos az avar és a kerti hulladék elégetése. A rendelkezésnek megfelelően Felsőcsatár Község Önkormányzata hatályon kívül helyezte az ezzel kapcsolatos helyi rendeletét.

Tovább olvasom

Ezek az adóügyi változások lépetek életbe január 1-jén

2021. január 6.

Az önkormányzati adóztatás területét érintő új szabályozásokat is tartalmaz az a törvény, ami 2021. január 1. napjától lépett hatályba. Ezzel kapcsolatban tett közzé lakossági tájékoztatót dr. Scheid Eszter, a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

Tovább olvasom