Aktuális

Lakossági fórum lesz a Településképi arculati kézikönyvről

2017. november 16.

Hirdetményben tette közzé a felsőcsatári önkormányzat, hogy lakossági fórumot tart november 24-én, pénteken este 6 órakor a helyi művelődési házban, ahol bemutatják a Települési arculati kézikönyvet és ismertetik a településképi rendeletet.

Tovább olvasom

Szerdán tartja ülését a felsőcsatári képviselő-testület

2017. november 10.

A szociális célú tűzifa természetbeni juttatásáról szóló rendelet megalkotása is szerepel a felsőcsatári képviselő-testület soron következő nyilvános ülésén, amit november 15-én, szerdán délután 5 órakor tartanak az önkormányzati hivatalban.

Tovább olvasom

Pénteken lesz az óvodások Szent Márton-napi ünnepsége

2017. november 8.

A Felsőcsatári Óvoda – Čuvarnica dolgozói és szülői munkaközössége szeretettel hívja a szülőket, a község lakóit az óvodások Szent Márton-napi ünnepségére, amit november 10-én, pénteken délután fél 5 órai kezdettel tartanak az intézmény udvarán.

Tovább olvasom

Nehezen adta meg magát a Felsőcsatár, aztán mégis…

2017. november 6.

Meg kellett küzdenie a három pontért az esélyesebb Tanakajdnak a Felsőcsatár ellen vasárnap a tizenkettedik fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.

Tovább olvasom

A községi könyvtárba látogattak a felsőcsatári óvodások

2017. november 3.

A községi könyvtárral ismerkedtek pénteken délelőtt a felsőcsatári óvodások. A foglalkozás során – játékos formában – mesekönyveket kölcsönöztek, a legügyesebbek pedig rajzokat is készítettek a kiválasztott kötetek alapján.

Tovább olvasom

Halottak napja van ma, amikor “kimegy a falu a temetőbe”

2017. november 2.

November 2-a a halottak napja, ilyenkor sokan gyertyát, mécsest gyújtanak – a temetőkben, a sírkertekben, a templomokban, nem ritkán az otthonaikban – elhunyt szeretteik emlékére.

Tovább olvasom

Két pontot vesztett a Felsőcsatár a Zanat elleni meccsen

2017. október 30.

Nem jött össze a győzelem hazai pályán a Felsőcsatár számára a mostani idényben gyengélkedő Zanat ellen vasárnap a tizenegyedik fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.

Tovább olvasom

A hagyományápolás nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása

2017. október 27.

Tíz éve alakult meg Felsőcsatáron a Rozmaring énekkar és a HKD Četarci tánccsoport. A jubileumot népes közönség előtt ünnepelték meg a kultúrházban bemutatott nagy sikerű gálaműsorral.

Tovább olvasom

Figyelem! Változott a forgalmi rend a Petőfi utcában

2017. október 26.

Mostantól tilos megállni a gépjárművekkel Felsőcsatáron a Petőfi utca páros számozású oldalán a Rozmaring utcától a templomig (nem az önkormányzati hivatalig, ahogy azt a cikk első változatában írtuk) terjedő szakaszon. Az intézkedésre elsősorban az iskolások biztonsága érdekében volt szükség.

Tovább olvasom

Itt érhető el a TOP-os energetikai pályázat hivatalos oldala

2017. október 25.

Jelentős összegű pályázati forrásból történt meg a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola két épületének energetikai fejlesztése, korszerűsítése. A beruházás befejeződött, a felújított létesítményeket hivatalosan is átadták.

Tovább olvasom