Aktuális

Vasárnap reggel 6 órától este 7-ig lehet szavazni a kultúrházban

2019. október 11.

Október 13-án, vasárnap általános helyi és nemzetiségi önkormányzati választást tartanak Magyarországon. A szavazókörök reggel 6 órától este 7-ig tartanak nyitva. Így lesz ez Felsőcsatáron is, ahol a nyilvántartásban szereplő választópolgárok száma: 396.

Tovább olvasom

Beszámolót tartott a horvát nemzetiségi önkormányzat

2019. október 10.

A legutóbbi közmeghallgatáson beszámolót tartott az idei és az elmúlt öt évben végzett munkájáról a felsőcsatári horvát nemzetiségi önkormányzat. Az összegzést a testület elnöke, Pezenhoffer Antalné ismertette a hallgatósággal.

Tovább olvasom

Bőséges termést hozott az édesburgonya Pomperék kertjében

2019. október 9.

Pomper László bokronként átlagosan hat, ám egy tő esetében ennél is több, összesen tíz batáta gumót fordított ki a földből a betakarítás során a felsőcsatári kertjében. Az édesburgonya meghálálja a gondoskodást.

Tovább olvasom

Új autót kapott a kistérségi sürgősségi orvosi ügyelet

2019. október 8.

Új személygépkocsit kapott a szombathelyi székhelyű kistérségi sürgősségi orvosi ügyelet. A járművet az érintett települések polgármestereinek és orvosainak jelenlétében adták át a használóiknak Vasszécsenyben.

Tovább olvasom

Felsőcsatáron se veszített pontot az eddig veretlen listavezető

2019. október 7.

Nem forgott veszélyben vasárnap Felsőcsatáron az eddig még pontot se vesztő, listavezető Csákánydoroszló győzelme a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjában lejátszott mérkőzésen.

Tovább olvasom

Kedden szelektívhulladék-gyűjtési nap lesz Felsőcsatáron

2019. október 7.

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közlése szerint október 8-án, kedden szelektívhulladék-gyűjtési nap lesz Felsőcsatáron.

Tovább olvasom

Újra lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra

2019. október 4.

A felsőcsatári önkormányzat csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2020. évi pályázati fordulójához – tájékoztatott Horváth Eszter jegyző.

Tovább olvasom

Lakossági fórumot tartanak a jelöltek jövő pénteken

2019. október 4.

Lakossági fórumra várja a felsőcsatáriakat a kultúrházba az október 13-ai választáson induló egyetlen polgármesterjelölt, az öt települési és az öt horvát nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt október 11-én, pénteken este hat órára.

Tovább olvasom

Nőtt a helyi tűzoltók támogatása az adófelajánlásokból

2019. október 3.

Szeptember végén 115 ezer 129 forintot utalt át a NAV a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület számlájára az egy százalékos adófelajánlásokból, ez az összeg 16 ezer forinttal több a tavalyinál.

Tovább olvasom

Közmeghallgatást tartott a települési és a nemzetiségi önkormányzat

2019. október 2.

Szerény érdeklődés közepette tartotta meg közmeghallgatását kedden Felsőcsatáron, a kultúrházban a települési és a horvát nemzetiségi önkormányzat. Az idei, illetve az elmúlt öt éves ciklus munkája volt napirenden.

Tovább olvasom