Aktuális

Filmen mondják el az iskolások, mennyi minden történt a tanévben

2018. június 28.

Velünk történt címmel egy több mint hét perces filmen mondják el a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai, mennyi minden történt az intézményben a mögöttük hagyott 2017-2018-as tanévben.

Tovább olvasom

Július 26-án lesz a földtulajdonosi vadászati közösség gyűlése

2018. június 27.

Pornóapátiban, a helyi kultúrházban tartja gyűlését július 26-án, csütörtökön délután 4 órai kezdettel a területileg – tehát Felsőcsatárt érintően is – illetékes Aranypatak Földtulajdonosi Vadászati Közösség. Napirenden szerepel új közös képviselő megválasztása is.

Tovább olvasom

Szombaton délután érkezik a hűségtúra Felsőcsatárra

2018. június 25.

Június 30-án, szombaton délután fél 3-kor érkezik Felsőcsatárra a hagyományos hűségtúra, amit a “hűség falvaiban” szervez évek óta a szombathelyi Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület.

Tovább olvasom

Már csak egy hétig lehet igényelni a rezsicsökkentést

2018. június 22.

Százötvenhét felsőcsatári háztartás igényelhet 12-12 ezer forintot téli rezsicsökkentés címén az önkormányzattól, s bár a megadott határidőig már csak egy hét van hátra, eddig igen kevesen éltek a lehetőséggel. Ideje cselekedni!

Tovább olvasom

Újabb könyvek érkeztek a felsőcsatári könyvtárba

2018. június 20.

Több mint félszáz kötettel gyarapodott a felsőcsatári könyvtár amúgy sem kicsi állománya. Az intézmény ellátója, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár gondoskodik az olvasnivalóról.

Tovább olvasom

Vargyasné Köbli Lilián lett az év pedagógusa Felsőcsatáron

2018. június 18.

Elbúcsúztatták a nyolcadik osztályosokat, kitüntették az arra érdemes diákokat, átadták “Az év pedagógusa”, valamint a “Jó tanuló – jó sportoló” elismerést a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola szombaton megtartott ünnepélyes tanévzáróján.

Tovább olvasom

Hat leendő iskolás búcsúzott az óvodától az évzárón

2018. június 14.

Megtartotta ünnepélyes tanévzáróját a felsőcsatári óvoda. Szülők, nagyszülők, családtagok és ismerősök előtt mutatták be a műsorukat az intézmény “lakói” a helyi kultúrházban, majd búcsút vettek attól a hat nagycsoportostól, akik szeptembertől iskolások lesznek.

Tovább olvasom

157 felsőcsatári család téli rezsijét csökkenti a kormány

2018. június 13.

Százötvenhét felsőcsatári háztartás téli rezsiköltségét csökkenti a kormány a települési önkormányzatnak juttatott egymillió 884 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatásból.  Ingatlanonként 12 ezer forintot kapnak az érintettek.

Tovább olvasom

Heves zivatarokra, jégesőre adott ki figyelmeztetést az OMSZ

2018. június 12.

Heves zivatar, erős szél és jégeső is lehet térségünkben az elkövetkezendő huszonnégy órában – hívja fel a lakosság figyelmét – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésére hivatkozva – a Szombathelyi Járás Helyi Védelmi Bizottsága.

Tovább olvasom

Nézze társaságban, kivetítőn a klubban a vb meccseit!

2018. június 12.

Társaságban, kivetítőn lehet nézni a csütörtökön kezdődő oroszországi labdarúgó világbajnokság legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseit a felsőcsatári kultúrház klubjában. A vb-re tippverseny is készül.

Tovább olvasom