Aktuális

Fekete pünkösd: mindkét hazai meccsét elbukta a Felsőcsatár

2018. május 22.

Szombaton a 27. fordulóra meghirdetett, Tanakajd elleni találkozóját, míg pünkösdhétfőn a 18. fordulóban elmaradt, Szentpéterfa elleni hazai meccsét is elbukta a Felsőcsatár a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.

Tovább olvasom

Egyelőre még várni kell a lomtalanításra Felsőcsatáron

2018. május 18.

Egyelőre még nem tudni, mikor lesz a tavaszi lomtalanítás Felsőcsatáron, de az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy az akció az idén se maradjon el – közölte Kratochvill Attila polgármester. Minden a szolgáltatón múlik.

Tovább olvasom

Egy interaktív toronnyal “érkezett” az új természetvédelmi őr

2018. május 17.

Új természetvédelmi őr kezdte meg a munkáját Felsőcsatáron, illetve a Pinka mentén Tóth Mihály személyében. Nem érkezett üres kézzel, egy, a Pinka Natura 2000 területet bemutató interaktív tornyot hozott magával, aminek ezentúl a kultúrház klubja ad helyet.

Tovább olvasom

A megyei napilap is hírt adott a Pinka menti kórustalálkozóról

2018. május 15.

Szép hagyomány a szentpéterfai plébániánál, hogy az oda tartozó települések minden tavasszal – májusban, Szűz Mária hónapjában – megrendezik a Pinka menti kórustalálkozót – írta mai számában a megyei napilap.

Tovább olvasom

Döntetlenre hozta a Zanat elleni meccset a Felsőcsatár

2018. május 14.

Pontosztozkodással zárult a Felsőcsatár Zanat elleni vendégszereplése a 26. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Pünkösdkor két meccset is játszik a felsőcsatári csapat.

Tovább olvasom

Szórakozva támogatták a felsőcsatári iskola tanulóit

2018. május 11.

“Támogass szórakozva!” – ezzel a mottóval hirdette meg jótékonysági délutánját a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola „Több nyelven egy szívvel Iskolánkért” Közalapítványa. A rendezvény bevételét a diákok támogatásra fordítják.

Tovább olvasom

Újra lehet jelentkezni diákmunkára Felsőcsatáron

2018. május 10.

Tájékoztatót jelentetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az idei nyári diákmunka programról. Ebből kiderül, hogy míg 2013-ban 16 ezer, tavaly már több mint 27 ezer nappali tagozatos diák nyári foglalkoztatását támogatták. Az idén is várják a jelentkezőket.

Tovább olvasom

Vaskeresztesen lesz vasárnap a Pinka menti kórustalálkozó

2018. május 9.

A vaskeresztesi templomban tartják május 13-án, vasárnap a Pinka menti kórusok hagyományos egyházi találkozóját. A délután fél 3-kor kezdődő eseményen természetesen ott lesz és fellép a felsőcsatári Rozmaring énekkar is.

Tovább olvasom

Hétfőn tartották a szőlőhegyi gazdák zarándokmiséjét

2018. május 8.

A keresztjáró napok sok száz éves hagyományát folytatva zarándokmisén vettek részt hétfőn a szőlőhegyi gazdák a felsőcsatári hegyen lévő Mária-kápolnában. A szertartást dr. Perger Gyula püspöki referens, toronyi plébános vezette.

Tovább olvasom

Sorozatban a harmadik hazai meccsét veszítette el a Felsőcsatár

2018. május 7.

A Söpte elleni hazai mérkőzésen sem sikerült pontot szereznie a Felsőcsatárnak vasárnap a 25. fordulóban lejátszott találkozón a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.

Tovább olvasom