Aktuális

Felsőcsatáriak is jótékonykodnak a perenyei kisfiú javára

2019. január 16.

A Felsőcsatári KSK is csatlakozott ahhoz a tizenkét sportegyesülethez, amelyek nagyszabású jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek január 26-án és 27-én a toronyi iskola sportcsarnokában a perenyei kisfiú, Olivér gyógykezelésének támogatására.

Tovább olvasom

Közzétették a szelektív hulladékgyűjtés időpontjait

2019. január 15.

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közlése alapján Felsőcsatár Község Önkormányzata az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:

Tovább olvasom

A nézettségi statisztikák második helyén Hildebrand István filmje

2019. január 14.

Óriási sikert aratott a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum karácsonyi meglepetése, a 100 Filmajándék elnevezésű, amelynek keretében december 21-étől január 4-éig száz filmet tettek szabadon elérhetővé a Filmarchívum videomegosztó csatornáján.

Tovább olvasom

Képeskönyv a szentpéterfai plébániához tartozó falvak tíz évéről

2019. január 11.

Fényképekkel gazdagon illusztrált, kordokumentumnak is beillő, szép kiállítású könyv jelent meg decemberben a Szentpéterfai Plébániához tartozó hat település tíz évének legfontosabb egyházi, hitéleti eseményeiről.

Tovább olvasom

Hírcunami: élő adásban a kocsmaügy a Mokkában (frissítve)

2019. január 9.

Hírcunamit indított el a magyar sajtóban a felsőcsatári italbolt bezárásának ügye. Az online és a nyomtatott sajtótermékek után a televíziók is ráharaptak a témára. Egy riport kedden este már le is ment a TV2 Tények című műsorában.

Tovább olvasom

Elköszöntek a felsőcsatáriak a vándor Szűzanya-szobortól

2019. január 8.

Több mint két hónapon át őrizték a felsőcsatári templomban a mariazelli vándor Szűzanya-szobrot, a kegytárgyat múlt szombaton vitték tovább a következő állomáshelyére, Horvátlövőre.

Tovább olvasom

Az országos sajtót is bejárta a kocsma bezárásának a híre

2019. január 7.

A megyei sajtó után az országos médiumokban is téma lett a felsőcsatári italbolt esetleges bezárásának híre. Január 8-án, vasárnap a napi.hu közölt helyszíni beszámolót az ügyben, az írást aznap és hétfőn számos más orgánum is átvette, illetve szemlézte.

Tovább olvasom

Szombaton viszik tovább Felsőcsatárról a vándor Mária-szobrot

2019. január 3.

A vízkereszt ünnepét megelőző szombaton, azaz január 5-én délután viszik tovább gyalogos zarándoklattal a mariazelli vándor Szűzanya-szobrot a felsőcsatári templomból Horvátlövőre, ahol tovább őrzik majd az elkövetkezendő hónapokban.

Tovább olvasom

Örökös ökoiskola címet kapott a felsőcsatári iskola

2019. január 2.

Örökös ökoiskola címet adományozott a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium – adta hírül az intézmény honlapja.

Tovább olvasom

Békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

2018. december 21.

Köszönjük kedves olvasóinknak, hogy 2018-ban a mai napig 43 ezer 868-szor kattintottak Felsőcsatár hivatalos weblapjára, ahol ebben az esztendőben is háromszáznál több információ jelent meg. Várjuk vissza Önöket 2019-ben is.

Tovább olvasom