Aktuális

A havazás miatt akadozhat a szemétszállítás is

2018. február 20.

A havazás miatt változhat a hulladék elszállításának megszokott rendje – tájékoztatott az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. Ahol esetleg elmarad az ürítés, ott a következő alkalommal a kuka mellé kihelyezett, zsákban gyűjtött hulladékot térítésmentesen elviszik.

Tovább olvasom

Március első hétvégéjén rajtol a megyei másodosztály

2018. február 19.

A versenykiírás szerint március első hétvégéjén, azaz 3-án és 4-én rajtol a tavaszi szezon a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. A Felsőcsatár csapata vendéglátóként kezd, az ellenfél pedig a Sé együttese.

Tovább olvasom

Megkezdték a választási értesítők kikézbesítését

2018. február 14.

Megkezdték az április 8-ai országgyűlési választásról szóló értesítők kikézbesítését az érintett mintegy 7,9 millió választópolgárnak – közölte az MTI. Legkésőbb február 19-éig postázzák a leveleket.

Tovább olvasom

Hende Csaba együtt rozmaringolt a felsőcsatári fiatalokkal

2018. február 13.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség parlamenti képviselője is részt vett a felsőcsatári fiatalok mai rozmaringolásán. A három napig tartó farsang végi mulatság húshagyó kedden éjfélkor a rozmaringbállal zárul.

Tovább olvasom

Ötletes jelmezekben farsangoltak a felsőcsatári iskola diákjai

2018. február 12.

Vidám jelmezversennyel és táncos mulatsággal búcsúztatták el a farsangot pénteken délután a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai. A legjobban sikerült maskarákat zsűri díjazta.

Tovább olvasom

A felsőcsatári táncosok is fellépnek a mohácsi busójáráson

2018. február 9.

Elfogadva a mohácsiak meghívását, a felsőcsatári HKD Četarci tánccsoport is fellép szombaton a tömegeket vonzó busójáráson. A fiatalok három alkalommal mutatják be a műsorukat a szabadtéri színpadokon.

Tovább olvasom

Elmarad a Felsőcsatárra mára meghirdetett véradás

2018. február 7.

A Vöröskereszt és a vérellátó szolgálat munkatársai ezúton is tudatják a donorokkal, hogy a Felsőcsatárra mára meghirdetett kiszállásos véradás a havazás, illetve a téli útviszonyok miatt elmarad.

Tovább olvasom

Egy hét múlva rozmaringolnak a fiatalok Felsőcsatáron

2018. február 6.

Ha farsangfarka, akkor rozmaringolás (vagy rozmaringszedés) Felsőcsatáron. A megyei értéktárban is előkelő helyen szereplő háromszáz éves hagyomány az idén is megelevenedik a településen. Kicsit másképpen.

Tovább olvasom

Huszonkét taggal megalakult a Felsőcsatári Nyugdíjas Klub

2018. február 5.

Pénteken immár hivatalosan is megkezdte működését a település legújabb szervezett közössége, a Felsőcsatári Nyugdíjas Klub. Az alakuló ülésen huszonkét tag vett részt, akik megválasztották a vezetőséget és hozzáláttak az alapszabály megalkotásához.

Tovább olvasom

Tudta? Százával találni Rozmaring utcaneveket az országban

2018. február 2.

A rozmaring mára Felsőcsatár jelképévé vált, nem véletlen, hogy az énekkar mellett egykor utcát is elneveztek a faluban erről az eredetileg Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén honos gyógy- és fűszernövényről, amely – mint kiderült – másfelé is népszerű utcanévadó az országban.

Tovább olvasom