Aktuális

Átmenetileg korlátozzák a hulladékszállítást a szőlőhegyen

2020. január 22.

A Hegy utca közlekedési viszonyaira tekintettel átmenetileg nem tudják vállalni a házhoz menő kommunális és szelektív hulladékgyűjtést a felsőcsatári szőlőhegyen – olvasható a szolgáltató közleményében.

Tovább olvasom

Szombaton lesz a megyei horvát bál a Művelődési és Sportházban

2020. január 21.

Felsőcsatáriak is ott lesznek január 25-én, szombaton este Szombathelyen, az Agora – Művelődési és Sportházban megrendezendő Vas megyei horvát bálban. Az idén a szentpéterfaiak a házigazdák és a fellépők.

Tovább olvasom

Szerdán tartja az idei első ülését a felsőcsatári képviselő-testület

2020. január 20.

Az idei első ülését január 22-én, szerdán este 6 órai kezdettel tartja a kultúrházban a felsőcsatári önkormányzat képviselő-testülete. Hat napirendi pontot nyílt, egyet zárt ülésen tárgyalnak a képviselők.

Tovább olvasom

Szerdától változnak a külterületi szabadtéri égetés szabályai

2020. január 16.

Változnak a külterületi szabadtéri égetés szabályai január 22-étől, szerdától – tudatta a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatallal a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A továbbiakban nem lesz szükség engedélyeztetésre.

Tovább olvasom

Richárd atya Grúziáról tart előadást pénteken a nyugdíjas klubban

2020. január 15.

Személyes élményekkel fűszerezett előadást tart Grúziáról Inzsöl Richárd káplán január 17-én, pénteken délután 5 órakor a nyugdíjas klub idei első foglalkozásán a felsőcsatári kultúrházban.

Tovább olvasom

Szerdán nem lesz orvosi rendelés Nardán

2020. január 14.

Technikai okok miatt elmarad az orvosi rendelés január 15-én, szerdán délelőtt a megszokott időben Nardán – tájékoztatott dr. Grastyán Katalin házi főorvos.

Tovább olvasom

Jegyzői állást hirdetett a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal

2020. január 13.

Közös megegyezéssel távozik a Toronyi Önkormányzati Hivatal éléről Horváth Eszter jegyző, ezáltal 19 év után Felsőcsatár jegyzőjeként is búcsúzik. A toronyi önkormányzat pályázatot írt ki a jegyzői munkakör betöltésére.

Tovább olvasom

Megint felborult egy autó a veszélyes kanyarban

2020. január 9.

Felborult egy Opel személygépkocsi szerdán reggel Felsőcsatár és Narda között. A sofőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Nem ez volt az első ilyen jellegű baleset ezen a veszélyes útszakaszon.

Tovább olvasom

Ilon Gábor tanulmánya a Pinka-völgye emberének történetéről

2020. január 8.

A felsőcsatáriaknak (is) szóló újévi jókívánságai közepette két új publikációra hívta fel az érintettek figyelmét Ilon Gábor régész, muzeológus, aki szeptemberben tartott előadást Felsőcsatáron a település régészeti emlékeiről.

Tovább olvasom

Östör Mónika az új körzeti ápolónő Felsőcsatáron

2020. január 7.

Változás történt a körzeti ápolónő személyében a felsőcsatári-nardai háziorvosi körzetben – tájékoztatott dr. Grastyán Katalin főorvos. Az új körzeti ápolónő Östör Mónika, aki munkaidőben a +36/20/2524050-es telefonszámon érhető el.

Tovább olvasom