Aktuális

Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt

2020. április 2.

Nem szükséges új lakcímkártya készítése abban az esetben, ha a múlt szombaton bevezetett kijárási korlátozás időtartama alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodunk – közölte a félreértések elkerülése végett a kormanyhivatal.hu.

Tovább olvasom

Reggel öt óráig tegyék ki a kukákat – kéri a szolgáltató

2020. április 1.

A Felsőcsatáron szemétszállítást végző Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit kft. arra kéri a lakosságot, hogy a hulladékszállítás napján reggel öt óráig helyezzék ki a kukákat a házak elé.

Tovább olvasom

Megkezdődött az óvodai beíratás az új eljárásrend szerint

2020. március 31.

Új eljárásrend szerint történik a gyermekek óvodai beíratása a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben. Elektronikus levélben és telefonon várják a szülők szándéknyilatkozatait, a határidő: április 17-e.

Tovább olvasom

Fotókon mutatjuk, hogyan készülnek a védőmaszkok

2020. március 30.

Ahogy arról egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk, hamarosan minden felsőcsatári lakosnak juttat védőmaszkot a település önkormányzata az óvodai dolgozók jóvoltából.

Tovább olvasom

Szombattól kijárási korlátozás lép életbe az egész országban

2020. március 27.

Március 28-án, szombaton lép életbe a magyar kormánynak a kijárási korlátozásról hozott, az egész országra vonatkozó rendelete. Az intézkedés április 11-éig, a húsvétot megelőző nagyszombatig marad érvényben.

Tovább olvasom

Szájmaszkokat készítenek a felsőcsatári óvoda dolgozói

2020. március 26.

Belátható időn belül minden felsőcsatári lakosnak lesz szájmaszkja – ígérik az óvoda dolgozói, akik – tekintettel arra, hogy zárva van az intézmény – védőmaszkok varrásával foglalkoznak ezekben a napokban.

Tovább olvasom

Önkéntesek jelentkezését várják az alakuló segítő csoportba

2020. március 25.

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetre és annak várható hatásaira tekintettel önkéntes csoport létrehozását kezdeményezi Felsőcsatáron a település önkormányzata. Várják az önkéntesek jelentkezését.

Tovább olvasom

Hétfőtől ebédkiszállításról is gondoskodik az önkormányzat

2020. március 25.

Az egyre nagyobb veszélyhelyzetre való tekintettel további szolgáltatást vezet be Felsőcsatáron a település önkormányzata – közölte a polgármester. Március 30-ától hétköznaponként ebédet juttatnak el azokhoz, akik ezt igénylik.

Tovább olvasom

Hétköznap nincs sürgősségi fogászati ügyeleti ellátás

2020. március 25.

Megváltozott rendben működteti március 19-étől a fogászati ügyeleti ellátást Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata – tájékoztatta a megyei tisztifőorvos a városkörnyéki települések polgármestereit.

Tovább olvasom

A felsőcsatári tűzoltók az idén is várják az egy százalékokat

2020. március 24.

Ahogy az elmúlt két évben, úgy az idén is várják az adózók egy százalékos felajánlását a felsőcsatári tűzoltók. Kérik, hogy azok is rendelkezzenek az egyesületük javákra, akiknek a NAV készíti el az adóbevallását.

Tovább olvasom