Aktuális

Vasárnap tartják a szépkorúak karácsonyváró délutánját

2018. december 10.

Karácsonyváró délutánra hívja a település szépkorú lakóit Felsőcsatár Község Önkormányzata. Az esemény december 16-án, advent harmadik vasárnapján délután fél 4-kor kezdődik a helyi kultúrházban.

Tovább olvasom

Beszámolt munkájáról a horvát nemzetiségi önkormányzat

2018. december 6.

Beszámolót tartott az idei munkájáról a pénteki közmeghallgatáson Felsőcsatár Horvát Nemzetiségi Önkormányzata. Pezenhoffer Antalné elnök ismertette a hallgatósággal, mi mindennel foglalkoztak 2018-ban.

Tovább olvasom

Közmeghallgatáson számolt be idei munkájáról a képviselő-testület

2018. december 5.

Közmeghallgatást tartott pénteken Felsőcsatár képviselő-testülete. Az önkormányzat idei gazdálkodásáról és munkájáról Kratochvill Attila polgármester tájékoztatta a kultúrházban megjelent érdeklődőket.

Tovább olvasom

A könyvek mellett egy laptop is érkezett a felsőcsatári könyvtárba

2018. december 4.

Csaknem félszáz új könyv és egy dvd-film mellett egy minden olvasó számára hozzáférhető laptop is érkezett a felsőcsatári könyvtárba. Az idei évre beiratkozott könyvtárhasználók száma már meghaladja a hatvanat.

Tovább olvasom

Szombaton: horvát zarándoklat és adventi kórustalálkozó

2018. december 3.

December 8-án, advent második vasárnapjának előestéjén, illetve délutánján lesz a szentpéterfai plébániához tartozó, horvátok lakta települések zarándoklata a felsőcsatári templomban elhelyezett mariazelli Vándor Szűzanya-szoborhoz.

Tovább olvasom

Újra Felsőcsatáron járt Kalap Jakab bábszínháza

2018. november 30.

Visszatérő vendég Felsőcsatáron Kalap Jakab bábszínháza. A mesezenekar néven is ismert népszerű társulat pénteken immár negyedik alkalommal szórakoztatta a közönségét, a helyi óvodásokat és az általános iskola alsó tagozatosait.

Tovább olvasom

A zsákokban kitett kommunális hulladékot is elszállítják

2018. november 28.

Az úgynevezett zöldudvarokban megvásárolható, a kukák mellé kirakott műanyag zsákokban elhelyezett kommunális hulladékot is elszállítják ezentúl Felsőcsatárról – tájékoztatott közleményében az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft.

Tovább olvasom

Öt napon át áramszünet lesz a szőlőhegy teljes területén

2018. november 27.

Oszlopcserét végez az áramszolgáltató december első és második hetében a felsőcsatári szőlőhegyen, ezért öt napon át áramszünet lesz az érintett területen. A vízszolgáltatást egy áramfejlesztő segítségével megoldják.

Tovább olvasom

Szabadnappal fejezte be az őszi idényt vasárnap a Felsőcsatár

2018. november 26.

A tizenhetedik fordulót játszották  a csapatok vasárnap a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjában, a 17 csapatos mezőnyben a Felsőcsatár szabadnapos volt, így esélye se mutatkozott arra, hogy feljebb lépjen a tabellán.

Tovább olvasom

Pénteken lesz a közmeghallgatás a felsőcsatári kultúrházban

2018. november 22.

Közmeghallgatást tart a községi és a horvát nemzetiségi önkormányzat Felsőcsatáron, a kultúrházban november 30-án, pénteken este 6 órakor. Mindkét önkormányzat beszámolót tart az idei munkájáról.

Tovább olvasom