Aktuális

Kitüntetést kapott a jubiláló Rozmaring énekkar

2018. január 22.

Kitüntetést kapott a magyar kultúra napja alkalmából a megalakulásának tizedik évfordulóját nemrég ünneplő felsőcsatári Rozmaring énekkar. Az elismerést pénteken adták át Szombathelyen, a Megyeházán.

Tovább olvasom

Minden hét első napján focihétfő a kultúrházban

2018. január 19.

“Öregfiúk” teremfoci lesz január 22-étől minden hétfőn este 7 órától a felsőcsatári kultúrházban. Várják mindazokat a helyi lakosokat, akik szívesen kipróbálnák a teremfoci kínálta sportolási lehetőséget.

Tovább olvasom

Négy felkészülési mérkőzést játszik a felsőcsatári csapat

2018. január 18.

Megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a Felsőcsatári KSK labdarúgó csapata, amely a megyei  bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában folytatja majd a pontgyűjtést.

Tovább olvasom

A felsőcsatári táncosok és énekkarosok a televízióban

2018. január 17.

A Hrvatska Kronika című, horvát nyelvű televíziós nemzetiségi magazin mai adásában voltak láthatók a jubiláns felsőcsatári táncosok és énekkarosok. A Duna televízión reggel sugárzott műsort ma este fél 5-kor a Duna World csatornán megismétlik.

Tovább olvasom

Alakulóban az idősek klubja – február 3-án újabb találkozó

2018. január 15.

Húszan vettek részt a felsőcsatári idősek klubjának múlt vasárnap délutánra meghirdetett alakuló ülésén, ahol a jelenlévők egyöntetűen kinyilvánították a szándékukat a szervezet létrehozására.

Tovább olvasom

Felsőcsatár mindent megtesz a megyei horvát bál sikeréért

2018. január 12.

A felsőcsatári horvát nemzetiségi, illetve a helyi települési önkormányzat együtt rendezi meg az idén a megyei horvát bált. Javában zajlanak az előkészületek, a szervezők mindent megtesznek a bál sikeréért.

Tovább olvasom

Vasárnap lesz a felsőcsatári idősek klubjának alakuló ülése

2018. január 9.

Január 14-én, vasárnap délután 4 órára várják a felsőcsatári kultúrházba a község azon szépkorú lakóit, akik részt kívánnak venni az idősek klubjának alakuló ülésén, illetve a későbbi összejöveteleken, programokon.

Tovább olvasom

Mobil poszterkiállítás a gradistyei horvát falvakról

2018. január 8.

Rövid ideig, mindössze két napig volt látható decemberben a felsőcsatári kultúrházban a gradistyei horvát falvakról készült legújabb mobil poszterkiállítás. A szépkorúak köszöntésén és a másnapi iskolai nemzetiségi napon így is sokan látták az összeállítást.

Tovább olvasom

Felsőcsatár rendezi az idén a megyei horvát bált

2018. január 4.

Három hét múlva, január 27-én lesz a hagyományos megyei horvát bál Szombathelyen, az Agora Művelődési és Sportházban. Az idei farsangi esemény fő szervezője, házigazdája a felsőcsatári horvát önkormányzat.

Tovább olvasom

Az osztálykasszákat gyarapította a papírgyűjtés bevétele

2018. január 3.

Ezúttal is kitettek magukért a felsőcsatári iskolások – és a szüleik -, több tonna hulladék papírt hordtak össze hét településről az őszi gyűjtési akció során. A legnagyobb mennyiséget a 4. osztályosok gyűjtötték: közel 4 tonnányit mértek le.

Tovább olvasom