Aktuális

Újabb könyvek érkeztek a felsőcsatári könyvtárba

2018. június 20.

Több mint félszáz kötettel gyarapodott a felsőcsatári könyvtár amúgy sem kicsi állománya. Az intézmény ellátója, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár gondoskodik az olvasnivalóról.

Tovább olvasom

Vargyasné Köbli Lilián lett az év pedagógusa Felsőcsatáron

2018. június 18.

Elbúcsúztatták a nyolcadik osztályosokat, kitüntették az arra érdemes diákokat, átadták “Az év pedagógusa”, valamint a “Jó tanuló – jó sportoló” elismerést a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola szombaton megtartott ünnepélyes tanévzáróján.

Tovább olvasom

Hat leendő iskolás búcsúzott az óvodától az évzárón

2018. június 14.

Megtartotta ünnepélyes tanévzáróját a felsőcsatári óvoda. Szülők, nagyszülők, családtagok és ismerősök előtt mutatták be a műsorukat az intézmény “lakói” a helyi kultúrházban, majd búcsút vettek attól a hat nagycsoportostól, akik szeptembertől iskolások lesznek.

Tovább olvasom

157 felsőcsatári család téli rezsijét csökkenti a kormány

2018. június 13.

Százötvenhét felsőcsatári háztartás téli rezsiköltségét csökkenti a kormány a települési önkormányzatnak juttatott egymillió 884 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatásból.  Ingatlanonként 12 ezer forintot kapnak az érintettek.

Tovább olvasom

Heves zivatarokra, jégesőre adott ki figyelmeztetést az OMSZ

2018. június 12.

Heves zivatar, erős szél és jégeső is lehet térségünkben az elkövetkezendő huszonnégy órában – hívja fel a lakosság figyelmét – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésére hivatkozva – a Szombathelyi Járás Helyi Védelmi Bizottsága.

Tovább olvasom

Nézze társaságban, kivetítőn a klubban a vb meccseit!

2018. június 12.

Társaságban, kivetítőn lehet nézni a csütörtökön kezdődő oroszországi labdarúgó világbajnokság legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseit a felsőcsatári kultúrház klubjában. A vb-re tippverseny is készül.

Tovább olvasom

A Felvidéken kirándultak a felsőcsatári hetedikesek

2018. június 12.

A Felvidéken jártak a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola hetedikesei a “Határtalanul” elnevezésű pályázat segítségével május 27-30-a között. A négy nap során magyar vonatkozású templomokat, emlékműveket, várakat, táblákat nézték meg.

Tovább olvasom

A Táplán egyértelművé tette, hogy most ki a jobb

2018. június 11.

Vereséggel zárta a bajnokságot a Felsőcsatár együttese, hat gólt kapott a Táplántól a 30., egyben záró fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában vasárnap lejátszott mérkőzésen.

Tovább olvasom

Az orvosi rendelő felújításáról is szó lesz a keddi testületi ülésen

2018. június 8.

Június 12-én, kedden délután 5 órakor tartja soron következő ülését az önkormányzati hivatalban a felsőcsatári képviselő-testület. A nyolc napirendi pont egyike az orvosi rendelő felújítása lesz. Az ülés nyilvános.

Tovább olvasom

Utolsó figyelmeztetés – megszűnhet a hulladéksziget Felsőcsatáron

2018. június 8.

Ha továbbra sem a rendeltetésüknek megfelelően használják az emberek a felsőcsatári vegyesbolt előtt kialakított, szelektív hulladékok gyűjtésére rendszeresített konténereket, az önkormányzat intézkedik a sziget megszüntetéséről – közölte Kratochvill Attila polgármester.

Tovább olvasom