Aktuális

Jól jöhet a kuka mellé a műanyag zsák – megvásárolható a boltban

2015. október 9.

Megállapodást kötött a Szomhull Kft. és a Szombathelyi Coop Zrt. a kommunális és zöld hulladék elszállítására alkalmas fekete és zöld színű zsákok forgalmazásáról. Ezek tegnaptól a felsőcsatári Coop-boltban is megvásárolhatók.

Gyakran előfordul, főleg faluhelyen, hogy több elszállítandó hulladék keletkezik a házaknál, mint amennyit egy-egy alkalommal el lehet helyezni a hulladékgyűjtő edényben, egyszerűbben szólva a kukában. Ilyenkor ki-ki különféle megoldást próbál alkalmazni a plusz hulladék kihelyezésére és elszállíttatására – több-kevesebb sikerrel.

Felismerve ezt a problémát, a felsőcsatári – és a környező településeken keletkező – hulladékot elszállító cég, a Szomhull Kft. megállapodott a Szombathelyi Coop Zrt.-vel kommunális és zöld hulladék gyűjtésére és elszállítására alkalmas műanyag zsákok értékesítéséről. A fekete színű zsákokba a hulladékgyűjtő edényekben egyébként is elhelyezhető hulladékokat lehet rakni, míg a zöld színű zsákokba kizárólag úgynevezett zöld hulladékot (fű, lomb).

A zsákokat a kukák mellé kell kirakni, azokat a Szomhull a rendszeres hulladékszállítási napokon ingyen elviszi, ugyanis a zsákok ára az elszállítás és az ártalmatlanítás költségét is tartalmazza.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a zsákokba veszélyes hulladékot (akkumulátor, festék, elektronikai hulladék, tűz és robbanásveszélyes anyag) nem szabad elhelyezni.

A zsákok Felsőcsatáron tegnaptól megvásárolhatók a Coop-boltban. Ez a kezdeményezés is hozzájárul a környezet védelméhez és a közterületek tisztaságához.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!