Aktuális

Felsőcsatár is csatlakozott az ország legszebb konyhakertjei akcióhoz

2016. március 23.

Felsőcsatár – Káld, Keléd, Szentgotthárd és Vasvár után Vas megyéből ötödikként – csatlakozott az ország legszebb konyhakertjei akcióhoz. A programban tavaly 19 megyéből és a határon túlról, 234 településről csaknem 8 ezer kertművelő munkáját értékelték, és 54 országos díjat adtak át.

Sokan emlékezhetnek rá, hogy tavaly hirdettük meg először Felsőcsatáron a legszebb kert akciót, amelybe öt család nevezett, és a legvirágosabb kert művelőinek, Feigl Konrád családjának díjat is átadtunk. A tavalyi kezdeményezést – némi módosítással – folytatjuk most, amikor is egy országos felhíváshoz csatlakozva, az IKSZT (kultúrház) közreműködésével beneveztünk a legszebb konyhakertek “versenyébe”.

A mára mozgalommá terebélyesedett akció évekkel ezelőtt Karcagról indult el a város alpolgármestere, Kovács Szilvia kezdeményezésére. A program célja, hogy a kertészkedők között meghirdetett verseny hatására minél többen alakítsanak ki, műveljenek konyhakertet, és az a tudás, amely az évszázadok során összegyűlt, tovább örökíthető lehessen a fiatal generáció számra.

Az elmúlt években önkormányzatok, civil szervezetek, kertbarát körök, LEADER közösségek, IKSZT-k, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, továbbá néhány településen magánszemélyek vállalták magukra a benevezett településeken a program lefolytatását.

Tavaly „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programban 19 megyéből és határon túlról, 234 településről közel 8 ezer kertművelő munkáját értékelték és 54 országos díjat adtak át.

A versenyre hét kategóriában lehet majd jelentkezni, a teendőkről a honlapon folyamatosan tájékoztatjuk majd az érdeklődőket. További részletek itt olvashatók. A Facebook megosztásokat köszönjük.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!