Aktuális

Tíz elsős kezdte meg a tanulmányait a felsőcsatári “Boldogiskolában”

2018. szeptember 3.

Nyolc osztályban száztizenkét tanulónak, köztük tíz elsősnek csengettek be hétfőn reggel a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában, amely sikeresen csatlakozott egy országosan meghirdetett pályázathoz, és megkapta a „Boldogiskola” címet.

Az ünnepélyes tanévnyitót pénteken délután tartották az iskola sportpályáján, ahol Szegleti Veronika intézményvezető köszöntötte a diákságot, a pedagógusokat, a szülőket, a közeli és a távoli hozzátartozókat.

Elöljáróban elmondta, hogy rég vágyott álmuk válhatott valóra azzal, hogy a Szombathelyi Tankerületi Központ 12 millió forintos felújítási támogatásának köszönhetően a nyáron megújulhattak a nagy iskola illemhelyiségei. Felsőcsatár Község Önkormányzatának és a fenntartó együttműködő támogatásának köszönhetően megszépülhetett az iskola épületének bejárati része is, miután lebontották a beton támfalat, ami alá gyakran befolyt a víz, a helyén pedig egy szép virágos ligetet alakítottak ki. Ökoiskola lévén a diákokra vár a feladat, hogy további egynyári növényekkel ültessék be a beton virágládákat, majd pedig öntözzék, gondozzák a növényeket.

Szegleti Veronika külön köszöntötte a tíz elsőst, akiknek Skultétiné Stubits Zsuzsanna lesz a tanító nénijük. Minden elsős egy-egy emléklapot és ajándékot kapott. Ugyancsak külön köszöntésben részesültek a nyolcadikosok is, akiknek azt tanácsolta az intézményvezető: tegyenek meg mindent a tanév során azért, hogy a bizonyítványukkal bármelyik, a szívükhöz közel álló középfokú intézmény felvételi mércéjét megüthessék. A szülőket pedig arra buzdította, hogy építsék tovább a szülői ház és az iskola közti szoros kapcsolatot.

Beszédében Szegleti Veronika kitért arra is, hogy a törvényben és rendeletekben meghatározott kötelező feladatokon túl igyekeznek az itt tanuló gyermekek számára fejlesztő, felzárkóztató, valamint számos tehetséggondozó foglalkozást is nyújtani.

“Számos színes programot, változatos kirándulást, valamint tudatos tanulásélményt terveztünk iskolai feladataink közé annak érdekében, hogy a diákok számára öröm lehessen a tanulás az intézmény falai között. Ezekről diákjaink az első osztályfőnöki órák után, illetve Önök, kedves szülők az első szülői értekezleten fognak részletes tájékoztatást kapni. Továbbra is biztosítjuk a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola kihelyezett tagozataként működő furulyaoktatást, valamint a helyben megvalósított logopédiai és fejlesztő foglalkozásokat is” – fogalmazott, majd bejelentette:

“Sikeresen csatlakoztunk egy országosan meghirdetett pályázathoz is, és iskolánk megkaphatta a „Boldogiskola” címet, amelynek előnyeit úgynevezett boldog órákon lesz alkalmuk kipróbálni a 2. és a 7. osztályos tanulóinknak.”

A tanévnyitó ünnepi percei után kiosztották a tankönyveket.

Még több képért látogasson el a galériába!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!