Aktuális

Tizenegy elsőssel kezdődik a tanév a felsőcsatári iskolában

2019. augusztus 30.

Pénteken megtartotta tanévnyitó ünnepélyét a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, ahol az új tanévben nyolc évfolyamon összesen 111 diák tanul. Tizenegy elsős tanulót írattak be az idén az intézménybe.

Boldog új évet! köszöntéssel és kézfogással üdvözölte Szegleti Veronika intézményvezető az iskola kapujában az ünnepélyes tanévnyitóra érkező diákokat. Ami nem is annyira szokatlan köszöntés a szeptemberi tanévkezdés előtt, hiszen az Örökös Boldogiskola címmel büszkélkedő intézményben az idén immár mind a nyolc osztályban folytatódhat a boldogiskolai program.

Tanévnyitó beszédében Szegleti Veronika a többi között beszámolt az iskolához köthető nyári eseményekről, köztük a táboroztatásról, a vízelvezetés megoldásáról, a boltív felújításáról. Elmondta azt is, hogy jelentősen javultak az intézményben a digitális körülmények, az osztálytermeket pedig szépen berendezték.

Külön köszöntötte a negyven évi munkaviszony után nyugdíjba vonuló Takácsné Kármán Mártát, aki tizenöt esztendőn keresztül látta el az iskolában – mindenki megelégedésére – a takarítói feladatokat.

Aztán az elsősökhöz fordult az intézményvezető, akiket egyesével is köszöntött. Leendő osztályfőnökükkel, Fekete Gabriellával egy-egy emléklappal és egy kis ajándékkal kedveskedtek a tizenegy elsősnek. Ugyancsak külön köszöntésben részesültek a nyolcadikosok, akiknek Szegleti Veronika azt kívánta, hogy találják meg mielőbb azt a középiskolát, ahol szívesen folytatják majd a tanulmányaikat.

Végezetül a szülőknek címezte a mondandóját, a szülői ház és az iskola közötti kapcsolat erősítését kérve tőlük. Ezt követően hivatalosan is megnyitotta a 2019/2020-as tanévet. Az első tanítási nap hétfőn lesz, oda már a tanévnyitó után megkapott könyvekkel és órarend szerint érkezhetnek a diákok.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!