Aktuális

A gólya is megérkezett az iskolások farsangi délutánjára

2020. február 17.

Pénteken tartotta az idei farsangi délutánját a helyi kultúrházban a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola. Az alsósok jelmezes felvonulással, a felsősök és a pedagógusok műsorral búcsúztatták a telet.

Bár a télnek nyoma sincs, a felsőcsatári iskola diákjai és pedagógusai ennek ellenére fontosnak érezték, hogy elbúcsúztassák a leghidegebb évszakot a pénteken megtartott farsangi délutánon.

Az alsós évfolyamok tanulói a szokott módon jelmezben vonultak fel a nézőközönség és a zsűri előtt, nem kevés fejtörést okozva ez utóbbi grémium tagjainak, hogy melyik maskarát díjazzák. Már csak azért is nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak a nebulók. Mindenki örömére ezen a délutánon még a gólya is megjelent Felsőcsatáron, és a kéményre rakott fészkén ücsörögve szemlélte a vidám társaságot.

Népszerű volt még a két léghajós jelmez, a Rubik-kocka, de megjelentek a teremben az ördögök, a boszorkák és az angyalok is. Mellettük persze sok-sok foglalkozás és kedvtelés képviselőjét is bemutatták a gyerekek a kéményseprőtől kezdve a vadászon át a kalózig. Ha valakinek mégse volt evidens, hogy melyik jelmez mit is ábrázol valójában, annak egy-egy rövid, a tanulók által elmondott versike segített az eligazodásban.

A felsős évfolyamok tanulói a szokott módon műsorral lepték meg a diáktársakat, az osztályok az idén főleg a táncot és a paródiát hívták segítségül a bemutatóhoz. Így tettek a pedagógus kar tagjai is, akik közül a férfiak – mindössze ketten vannak – angyalnak, míg a hölgyek vasorrú bábának öltöztek. És bár a boszorkányok az elején úgy ráijesztettek az angyalokra, hogy azok kénytelenek voltak elbújni, ahogy az a mese végén lenni szokott, győzött a jó, azaz az angyalok “serege” felülkerekedett a vasorrúakon. Mindez hatalmas tapsot kapott a diáksereg részéről.

Amíg a zsűri pontozott, a gyerekek különféle ügyességi versenyeken próbálhatták ki magukat. Például fánkevésben – a gyorsaságot díjazták -, csokievésben – a nehezítő körülmény az volt, hogy csakis késsel és villával lehetett elfogyasztani az édességet – célba dobásban, karika futásban és így tovább.

Sötétedett már, mire megkezdődött az elmaradhatatlan tombolasorsolás, rengeteg minden talált gazdára a szülők jóvoltából. Közben fogyott a sütemény, a zsíros kenyér és az üdítő – nem úgy a jókedv. Az csak fokozódott tovább, mígnem egy hatalmas táncparketté alakult a kultúrház.

A farsangon készült képekből összeállított galériát itt lehet megtekinteni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!