Aktuális

Hat felsőcsatári sportköri tag is részt vett a civil véradáson

2020. október 13.

A Felsőcsatári Községi Sportkör hat tagja is részt vett múlt pénteken a szombathelyi vérellátó állomásra szervezett, a Vas megyei civil szervezetek számára meghirdetett rendkívüli véradáson. Elismerésben is részesültek.

A civil véradó napokat a Miniszterelnökség kezdeményezésére 2020. október 5-e és 9-e között az ország minden megyéjében megszervezték, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára, ami a jelenlegi járványos helyzetben különösen is fontos.

Szombathelyen a Vas Megyei Civil Információs Centrum és az Országos Vérellátó Szolgálat együttműködésében múlt péntekre hirdették meg az eseményt, amire honlapunkon és e-mailben a felsőcsatári civil szervezeteket is igyekeztünk mozgósítani. Nem is eredménytelenül, hiszen a Felsőcsatári KSK hat tagja – köztük labdarúgók – is csatlakoztak az akcióhoz, és elmentek vért adni. Név szerint Derbák Csaba, Handari Tamás, Krancz György, Horváth Szabolcs, Kiss András  és Varsányi Attila nyújtotta a karját.

Íme, a véradókról készült csoportkép:

A helyszínen valamennyien emléklapot kaptak. És azóta érkezett egy köszönő e-mail is Kiss András szervező részére. Ebben a Vas Megyei Civil Információs Centrum munkatársa arról értesítette a felsőcsatári véradókat, hogy ugyan a legtöbb személyt mozgósító közösségnek ígért jutalmat nem ők nyerték el, de a részvételért kapnak egy 5 ezer forint értékű utalványt, amit az egyik szombathelyi bisztróban lehet “lefogyasztani”.

Gratulálunk a véradóknak!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!