Aktuális

A virtuális térbe helyezik át vasárnap a plébániai kórustalálkozót

2020. október 14.

Az online térben tartják meg október 18-án, vasárnap délután a Felsőcsatárra tervezett plébániai kórustalálkozót. Részben a falutévén, részben a plébánia közösségi oldalán lehet majd követni a kórusok műsorát.

A tervek szerint az idén – egészen pontosan október 18-án – Felsőcsatár adott volna otthont a Pinka-menti települések számára tizenharmadik alkalommal meghirdetett plébániai kórustalálkozónak. A település eredetileg 2019-ben lett volna soros házigazdája az eseménynek, de tavaly a mariazelli Vándor Szűzanya-szobor ittléte miatt Nardán találkoztak a kórusok. Így Felsőcsatár az idei program helyszíneként jött számításba. A terveket azonban felülírta a koronavírus járvány – tájékoztatott Várhelyi Tamás szentpéterfai plébános.

Mint elmondta, semmit nem akartak kockáztatni, így a kórustalálkozót áthelyezték a virtuális térbe. Ami azt jelenti, hogy az egyes kórusok a saját (üres) templomukban “felénekelték” videóra az előadásukat. Filipovits Rajmund pedig ezekből szerkesztett egy virtuális egyházi kórustalálkozót. Amit – ahol van ilyen – a falutévén közvetítenek október 18-án, vasárnap délután 3 órakor. Ahol pedig nincs erre lehetőség, ott az érdeklődők a filmet a plébánia Facebook oldalán vasárnap délután megjelenő (YouTube) linkre kattintva tudják majd meghallgatni, megnézni.

Az atya hozzátette: Felsőcsatár és Narda esetében tart még az egyeztetés a szolgáltatóval, hogy az egyik adó helyére vasárnap 3 és 4 óra között beteszik a kórustalálkozó filmjét, kétszer is lejátszva azt egymás után. Így a plébániához tartozó települések lakói az otthonaikban tudnak bekapcsolódni a programba. Inzsöl Richárd atya pedig két rövid orgona számot játszik el a rögzített filmnek az elején és a végén a felsőcsatári orgonán, kifejezve, hogy ez a település adott volna otthont az idén a 13. Pinka-menti Plébániai Kórustalálkozónknak.

Végezetül arról is tájékoztatott a plébános, hogy Felsőcsatár nem marad ki a sorból, mert a tervek szerint jövőre (is) ez a falu adna otthont a kórustalálkozónak. A reményei szerint akkor más nemcsak felvételről, hanem élőben.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!