Aktuális

Úton vannak a földrengés-károsultaknak gyűjtött adományok

2021. január 11.

Hétfőn reggel elszállították Felsőcsatárról a szombathelyi gyűjtőhelyre a horvátországi földrengés károsultjainak szánt adományokat. Mintegy nyolcvan felsőcsatári család igyekezett segíteni az adományokkal a bajba jutott embereknek.

Harminc kisebb-nagyobb kartondoboz tartós élelmiszer, hasonló mennyiségű tisztító- és tisztálkodó szer, huszonöt csomag ásványvíz, húsz csomag liszt és cukor, továbbá WC-papír és papírzsebkendő, egy hősugárzó és két hálózsák – mindezt mintegy nyolcvan felsőcsatári család ajánlotta fel és juttatta el az elmúlt egy hétben a helyi kultúrházban kialakított gyűjtőhelyre abban az adományozási akcióban, amit Felsőcsatár Horvát Nemzetiségi Önkormányzata és Felsőcsatár Község Önkormányzata hirdetett meg a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére. A múlt hétfőn közzétett felhívást itt lehet újra elolvasni.

Volt olyan idős asszony, aki a kevéske nyugdíjából néhány zacskó száraztésztát, olajat és lisztet vitt a gyűjtőhelyre, de akadtak olyan családok is, akiknek az adományai két kartondobozt is megtöltöttek és vizet is felajánlottak a rászorulóknak. Ki-ki a lehetőségeihez mérten, de segíteni akart, amiért mindenkit köszönet illet.

Az adománygyűjtést – Konczér Katalin polgármester társaságában – csütörtökön megtekintette dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke is, aki a megyei hírportálnak elmondta: “Példátlan ez a lakossági hozzáállás és megrendítő az az azonnali segítségnyújtás, ahogy a Pinka menti horvátok segítik az anyaországban élő kárvallottakat Nardán, Felsőcsatáron, Horvátlövőn és Szentpéterfán is”.

Az adományokat a helyi segítők vasárnap délután rakták be az egyik felsőcsatári vállalkozó teherautójába, és hétfőn reggel szállították el azokat Szombathelyre, a gyűjtőpontba, ahonnan a többi településen összegyűlt felajánlásokkal együtt viszik tovább a horvátországi célállomásra. Az adományok tehát napokon belül eljutnak a rászorulóhoz.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!