Aktuális

Külön edényben vagy zsákokban kell gyűjteni a zöld hulladékot

2021. január 20.

Külön, erre a célra rendszeresített barna edényben vagy az STKH emblémájával ellátott, a kijelölt helyeken beszerezhető zsákokban lehet gyűjteni a lakossági zöld hulladékot, amit a szolgáltató április és november között havi rendszerességgel szállít majd el Felsőcsatárról.

Egy korábbi bejegyzésünkben foglalkoztunk már vele, hogy az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. január 1-jétől kibővítette a szolgáltatását. A heti kommunális és a havi szelektív ürítés mellett az idei évtől összegyűjtik a karácsonyfákat és elviszik a zöld hulladékot is. Az elszáradt karácsonyfákat első alkalommal a múlt hét péntekén szedték össze, legközelebb pedig február 12-én, ugyancsak pénteki napon lesz hasonló gyűjtés. Áprilistól novemberig pedig havonta egy-egy alkalommal a zöld hulladékot is elszállítják.

Most ennek a részleteiről küldött tájékoztatót a szolgáltató a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalba. A levelet itt lehet teljes terjedelmében elolvasni:

zöldhulladék gyűjtés tájékoztató

Néhány fontos részletet kiemelünk a tájékoztatóból. A zöld hulladékot legfeljebb a kommunális edény méretével megegyező, barna fedővel vagy barna testtel rendelkező hulladékgyűjtő edényben, illetve 170 literes, az STKH emblémájával ellátott zöldhulladék-gyűjtő zsákokban lehet majd kitenni a házak elé. A zsákok ára 220 forint, azokat a tájékoztatóban megjelölt helyeken lehet beszerezni.

Zöld hulladékot egyénileg a kőszegi gyűjtőhelyre is be lehet szállítani évente hat alkalommal ingyenesen, ezen felül pedig a díjszabás szerint. A tájékoztató erről is további részleteket tartalmaz.

Arról pedig a hulladékgyűjtési naptárból lehet értesülni, hogy mikor gyűjtik be az idén a zöld hulladékot Felsőcsatáron:

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!