Aktuális

A tavasz végére befejeződhet az iskolai sportpálya felújítása

2021. február 24.

Néhány héten belül befejezhetik a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola sportpályájának felújítását, amire pályázati forrásból 37 millió forintot fordítanak. A régi, repedezett aszfalt helyett rekortán borítású pályán sportolhatnak majd a diákok.

Már állnak a labdafogó háló tartóoszlopai, megkezdték a talajmunkákat is, így minden esély megvan arra, hogy a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai és tanárai a tavaszi hónapokban birtokba vehessék az intézmény felújított sportpályáját.

Az iskola Felsőcsatár Község Önkormányzatával közösen pályázott a Magyar Kézilabda Szövetség Tornaterem és kültéri kézilabdapálya felújítási programjára, és 37 millió forint támogatást nyert a munkálatok elvégzésére. Mielőtt azonban a szakemberek hozzáláthattak volna a felújításnak, le kellett bontani a régi kerítést és elő kellett készíteni a terepet. Ehhez az iskola a szülők segítségét kérte és kapta, így az elmúlt hetekben lehetővé vált a rekonstrukció megkezdése.

Erre annál is inkább szükség volt, hiszen a régi pálya aszfaltja már sok helyen nagyon megrepedezett, ami nehezítette a biztonságos sportolást. A felújítás során nem csak a pálya felülete kap új, korszerű, úgynevezett rekortán borítást, hanem megújulnak a kispályás csapatsporthoz nélkülözhetetlen kültéri eszközök is, továbbá biztonságos labdafogó hálót húznak fel a pálya körül. Már csak néhány hetet kell várni, hogy mindez megvalósuljon.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!