Aktuális

Megint a felsőcsatári sportkör adta a legtöbb véradót

2021. szeptember 29.

Ezúttal “csak” négy személyt sikerült megnyerniük az ügynek – tavasszal hetet -, ennek ellenére megint a felsőcsatári sportkör érdemelte ki – immár másodszor – a legtöbb véradót mozgósító civil szervezetnek járó elismerést a szeptember 9-ére szervezett véradáson. Erről a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közösségi felületén közzétett videóból értesülhettünk.

Szeptember elején jelent meg a felhívás – amit ebben a bejegyzésünkben ismertettünk -, miszerint szeptember 9-én újra – immár ötödik alkalommal – szerveznek véradó napot Szombathelyen a civil szervezetek tagjainak részvételével. Kiss András, a Felsőcsatári KSK sportköri elnöke rögtön jelezte, hogy a tavaszi akcióhoz hasonlóan ezúttal is mozgósítanak a véradásra.

Márciusban a mostanihoz hasonló akcióban hét véradó képviselte a felsőcsatári sportkört, a szervezet ezzel elnyerte a legtöbb véradót mozgósító civil szervezetnek járó címet és az azzal együtt járó ajándékot. Most, szeptemberben négyen jelentkeztek véradásra: Cseri Bertalan, Horváth Szabolcs, Szabó Chrisztofer és maga az elnök, Kiss András. Mind a négyen adtak is vért, Szabó Chrisztofer, a csapat kapusa életében most először. Ezzel a létszámmal a sportkör megint csak elnyerte a legtöbb véradót mozgósító civil közösségnek járó elismerést és a felajánlott jutalmakat.

Íme, a film, ahol ezt bejelentették:

https://www.facebook.com/vasickszk/videos/389203762837434/

A szeptemberi civil véradásra egyébként 48 donor jelentkezett, közülük negyvenen adhattak vért. Hárman életükben először.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!