Aktuális

Ellenőrzést sürget az önkormányzatnál a volt polgármester

2015. augusztus 6.

Váratlan fordulatot vett szerdán Felsőcsatáron a polgármesteri átadás-átvételi procedúra. Lendvai Gábor leköszönő polgármester állampolgári bejelentést tett az önkormányzat ellen a kormányhivatal felé.

Kratochvill Attila polgármester tájékoztatta a frissen megalakult képviselő-testületet szerdán az aznap délutáni polgármesteri átadás-átvételről. Ennek során értesültek a falu elöljárói arról, hogy a hivatalos procedúra végén, jegyzőkönyvön kívül Lendvai Gábor távozó polgármester – hangsúlyozottan felsőcsatári állampolgárként – egy másfél oldalas iratot adott át a Vas Megyei Kormányhivatal jelenlévő képviselőjének, azaz állampolgári bejelentést tett az elmúlt nyolc év szerinte visszás, az önkormányzatot érintő vizsgálódást megalapozó történéseiről. Kratochvill Attila fel is olvasta a dokumentumot a képviselőknek.

A testület úgy határozott, hogy egyelőre nem hozza nyilvánosságra a szerintük igaztalan és megalapozatlan vádakat, ugyanakkor nyugodt szívvel állnak egy esetleges vizsgálat elé. Egyébként pedig a későbbiekben alakítják ki álláspontjukat az üggyel kapcsolatban.

Horváth Eszter jegyző az ülésen kifejtette: tételesen, pontról pontra cáfolni tudja a volt polgármester által megfogalmazott vádakat.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!