Aktuális

Megalakult az új testület – Feigl Konrád az alpolgármester

2015. augusztus 6.

Megtartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott felsőcsatári képviselő-testület. A település elöljárói esküt tettek és alpolgármestert választottak Feigl Konrád személyében.

Szerdán este tartotta alakuló ülését az új képviselő-testület. Elsőként Biroczki Elemér, a helyi választási bizottság tagja ismertette a végleges és hivatalos választási eredményeket, majd átadta a megbízóleveleket és gratulált a hivatalba lépő elöljáróknak.

valasztaseredmény

Ünnepélyes aktus következett: esküt tett előbb Kratochvill Attila polgármester, őt követően pedig képviselő-testület négy tagja.

attilaeskü1

A korábban elfogadott napirend szerint Kratochvill Attila ismertette polgármesteri programját – erről egy későbbi bejegyzésünkben külön és részletesen beszámolunk.

Következett a polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása. Horváth Eszter jegyző ismertette az erre vonatkozó jogszabályi előírásokat, majd Pezenhoffer Antalné képviselő tett javaslatot a javadalmazásra. Eszerint a feladatait társadalmi megbízatásban ellátó polgármester tiszteletdíja havi bruttó 74.800 forint, ezen felül 11.220 forint költségtérítésre jogosult. A javaslatot a testület – Kratochvill Attila távollétében – négy igennel megszavazta.

A testület megválasztotta az ügyrendi bizottságot. A tagjai: Pezenhoffer Antalné, Bencsics Szilvia és Kállai Csaba. Elnöknek Pezenhoffer Antalnét választották. A bizottságnak rögtön feladata is volt: az alpolgármester-választás titkos szavazásának lebonyolítása. Kratochvill Attila tett javaslatot az alpolgármester személyére. Feigl Konrád elfogadta a jelölést, majd – távollétében – megkezdődött a titkos szavazás. Ennek eredményeként – négy igen szavazattal – Feigl Konrád lett a falu alpolgármestere.

eskü

Javadalmazására – a jegyző jogszabály-ismertetése után – a polgármester tett javaslatot. Eszerint a tiszteletdíja havi bruttó 52.350 forint, költségtérítése pedig 7.850 forint. Az illetményt a testület megszavazta, de arról Feigl Konrád írásban lemondott.

Módosította a képviselő-testület az önkormányzati képviselők javadalmazásáról a tavaly októberi választás után hozott rendeletet. Eszerint a bizottsági tagoknak ezentúl nem jár külön a havi bruttó 5.000 forintot illetmény, míg a képviselők a havi bruttó 20.000 forint helyett csak havi bruttó 15.000 forint javadalmazásban részesülnek. A rendelet elfogadása után Kállai Csaba képviselő írásban lemondott a tiszteletdíjáról az Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára.

Kratochvill Attila tájékoztatta a képviselőket a szerdán délutáni polgármesteri átadás-átvételről, ennek részleteit később ismertetjük.

A testület döntött arról, hogy az idei sportnapot augusztus 22-én tartják, a programot napokon belül összeállítják.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!