Aktuális

Tizenkét millió forintot nyert az önkormányzat az utak felújítására

2015. augusztus 10.

Eredményesen szerepelt a felsőcsatári önkormányzat a Belügyminisztériumnak a belterületi utak, járdák és hidak felújítására kiírt pályázatán, és összesen csaknem tizenkét millió forintot nyert. A munkákat még az ősszel megkezdik.

Kihirdették a Belügyminisztérium önkormányzatok számára kiírt pályázatainak eredményét, Felsőcsatár is a nyertesek között szerepel. Még az előző önkormányzat adta be a pályázatot – Horváth Eszter jegyző hathatós előkészítő munkájának és közreműködésének eredményeképpen.

Községünk mellett Vas megyéből csupán Bögöt, Csepreg, Kemenesmagasi, Kőszeg, Pankasz, Petőmihályfa, Porpác, Pusztacsó, Püspökmolnári, Rátót, Sárvár, Sitke, Söpte és Vámoscsalád volt eredményes, és nem is mindegyik település ugyanabban a kiírásban. Felsőcsatár is több célra adott be támogatási igényt, például a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására kiírt pályázatban az óvoda geotermikus fűtésére és a kultúrház tetőjének javítására, ám ezek nem nyertek támogatást. A belterületi utak, járdák és hidak felújítására viszont érkezik csaknem 12 millió forint – az önrész mintegy 2 millió forintot tesz ki.

A munkálatokat még az ősszel elkezdik. Hogy pontosan melyik utcában és milyen felújításokat végeznek el, azt hamarosan részletesen közöljük.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!