Aktuális

Átadták a munkaterületet – a jövő héten már dolgoznak az útépítők

2015. október 12.

Ma délben megtörtént a vállalkozói szerződés aláírása és a munkaterület átadása, jövő hétfőn pedig megkezdődik a belterületi utak javítása Felsőcsatáron. Az első ütem befejezési határideje október 31-e.

Kratochvill Atilla, Felsőcsatár polgármestere, illetve Kulcsár Béla, a petőmihályfai székhelyű kivitelező cég, a Vasi Aszfalt-Gép Kft. ügyvezetője ma aláírta a vállalkozói szerződést, majd a felek Kovács Jenő műszaki ellenőrrel együtt átadták-átvették a munkaterületet, ahol a jövő hétfőn megkezdődik a belterületi önkormányzati utak felújítása.

aláírásAz útjavításról korábbi bejegyzésünkben ezt írtuk.

A pályázati pénzből és önerőből, összesen mintegy 14 millió forintból megvalósuló beruházás első ütemében, október végéig elvégzik a József Attila utca teljes hosszának aszfaltozását, a Vadrózsa utcában annak a mintegy húsz méteres útszakasznak a kijavítását, ahol már szinte lehetetlen a közlekedés, valamint a Petőfi utca iskola előtti ívének rekonstrukcióját.

Hétfőn a József Attila utcában kezdenek az útépítők, majd a Vadrózsa utcában folytatják a munkát. Közben rövidebb-hosszabb ideig forgalomkorlátozás is lesz, erről időben tájékoztatja a lakosságot, közelebbről az érintett utcák ingatlantulajdonosait a kivitelező, illetve az önkormányzat.

Az útjavítás tavasszal folytatódik a második ütemmel, akkor az Arany János utcában három szakaszon, valamint a Rozmaring utcában újul meg az úttest. Ennek a munkának a befejezési határideje április 30-a.

Kovács Jenő a munkaterület átadásán külön is hangsúlyozta: jól döntött az önkormányzat, amikor Vas megyei céget bízott meg a rekonstrukció elvégzésével.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!