Aktuális

Erő, ügyesség, sport, játék, szórakozás – íme, a győztesek

2018. augusztus 22.

Szerencsére a forróság és a kétszeri záporeső sem szegte kedvét az augusztus 20-ai felsőcsatári sportnap több száz résztvevőjének: kicsik és nagyok egyaránt kitartottak, s lám, megérte. Mindenki jól érezte magát az önkormányzat hagyományos rendezvényén.

Még csak az előkészületeknél tartottak, de máris beköszöntött az első zápor a felsőcsatári sportpályára, ami szerencsére csak pár percig tartott. Nem úgy a forróság, ami viszont egészen estig végigkísérte a programot. Ám ahogy valaki megjegyezte: nyáron meleg van, télen meg hideg…

Legelőször a gyermekes családok érkeztek kisebb-nagyobb csapatokban, a kicsik rögtön el is foglalták az óriás csúszdát, de az újdonságnak számító rodeó bika se pihenhetett. A nagyobbak közben a kispályás focihoz készülődtek, míg a felnőttek az immár negyedszer meghirdetett főzőversenyhez. Az idén hat csapat nevezett.

Csakhamar igazi erőnléti edzőpályát építettek fel a szombathelyi Hobbisták Önvédelmi SE tagjai, majd a remek sportemberek, sportági bajnokok – volt közöttük alig tíz éves, de negyvenes is – igyekeztek bemutatni a közönségnek, hogyan kell megszabadulni a felesleges kilóktól, illetve fitten, sportosan, egészségesen élni.

A sportszereken, no meg a rodeó bikán egyébként az erős férfiak és az ügyes nők versenyébe benevezettek is kipróbálhatták magukat – több-kevesebb sikerrel. Éppen a férfiak versenye zajlott, amikor jött az újabb, ezúttal mintegy tízperces zápor, de aztán hamarosan újra kisütött a Nap, és folytatódtak a programok.

Újdonságként az idén kispályás labdarúgó mérkőzést vívtak egymással a felsőcsatári öregfiúk és a felsőcsatári aktív labdarúgók, a találkozó döntetlennel végződött. Sokan neveztek a 11-es rúgó versenybe, ám a sörivó versenyszám érdeklődés hiányában ezúttal csaknem elmaradt. Csak az esti díjkiosztó után volt annyi jelentkező, hogy végül megtartották, s itt Schmalzl Gábor bizonyult a legszomjasabbnak. A versenyeket az idén is Kratochvill Attila polgármester vezényelte, köztük a kötélhúzást, amiben most a felsőcsatáriak voltak jobbak az alsócsatáriakkal szemben.

Sötétedett már, mire megkezdődhetett a díjkiosztó, az elismeréseket a képviselő-testületi tagok adták át.

A főzőverseny zsűrije – Kállai Csaba önkormányzati képviselő vezetésével, a csapatokból delegált egy-egy tag részvételével – a következő döntést hozta:

Első lett a Fitt & Well Sport Klub, a második helyen holtversenyben végzett a Fakanalas-sokk, illetve a nyugdíjas klubból verbuválódott Öreg Tyúkok csapata. Harmadikként a Hegyi Füstölt Páros “ért célba”, a negyedik helyre a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal, míg az ötödikre a tűzoltók ételét tartották jónak. Különdíjt kaptak a gofri sütők.

A legerősebb férfiak versenyét Kozma Attila nyerte meg, a második Sej Róbert, a harmadik pedig Pulczer Gábor lett.

A legügyesebb hölgynek járó elismerést Binder Nikoletta vehette át, Cseri Judit a második, Polyák Anett a harmadik helyen végzett.

A gyerekek szörpivó versenyének győztese Csák Sára, őt Feigl Iringó és Pezenhoffer Zita követte a sorban.

A 11-es rúgó versenyben Tieber Benjámin volt a legjobb, Tóth Krisztián a második, Sásdi Bálint (kapus létére) a harmadik.

Még több fotóért ide érdemes kattintani.

Köszönjük a megosztásokat!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!