Aktuális

Tízmillió forint érkezik három szőlőhegyi út felújítására

2019. november 28.

Pár forint híján tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a felsőcsatári önkormányzat három szőlőhegyi út felújítására, illetve két zártkerti önkormányzati ingatlan rendbetételére – közölte a vaol.hu. megyei hírportál.

Huszonkét Vas megyei település, köztük Felsőcsatár nyert összesen 235 millió forint vissza nem térítendő támogatást zártkerti fejlesztésekre – írta meg a megyei hírportál V. Németh Zsolt országgyűlés képviselő, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa, a téma ötletgazdájának információi alapján. A tételes felsorolásból kitűnik, hogy Felsőcsatárra összesen 9 millió 998 ezer 850 forint érkezik.

Az októberi önkormányzati választások előtt megtartott felsőcsatári közmeghallgatáson Kratochvill Attila akkori polgármester számolt be róla, hogy az előző képviselő-testület adta be a pályázatot a mintegy tízmillió forintra. Ebből az összegből a benyújtott tervek szerint három zártkerti út felújítása, valamint két zártkerti önkormányzati ingatlan rendbetétele valósítható meg. Az utakra 9 millió, az ingatlanokra 1 millió forintot irányoztak elő. Mivel a szőlőhegyi utaknak nincs elnevezése, azokat helyrajzi szám szerint különböztetik meg. A felújítandó utak tehát a következők: 874 hrsz, 1306 hrsz, 1701 hrsz.

A korábbi faluvezető előre vetítette, hogy a zártkerti pályázatról novemberben várható döntés. Ez született most meg.

Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a hírt kommentálva a vaol.hu-nak elmondta:

“A Vashegy, amely a rómaiak ideje óta bortermelő helynek számít, egyik települése, Felsőcsatár jutott közel 10 millió forint forráshoz. Örvendetes, hogy az elmúlt esztendők szőlészeti, borászati munkája még magasabb színvonalon folytatódhat, hiszen ismert: a vashegyi borok tannintartalmuknál fogva áldásosak a szív- és érrendszeri megbetegedésekre.”

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!