Aktuális

Közterületbontási munkálatok lesznek az Arany János utcában

2020. július 30.

Földmunkával és bontással járó kábelfektetést végez a Vasi Full-Táv Kft. augusztus 10-étől 14-éig Felsőcsatáron, az Arany János utca 44-45. számú lakóingatlanok előtt. Emiatt a kivitelező az érintettek türelmét és megértését kéri.

Folytatódik Felsőcsatáron a szupergyors internet elérést lehetővé tevő optikai kábelrendszer kiépítése. A beruházó a Magyar Telekom Nyrt., a kivitelező pedig a Vasi Full-Táv Kft. A fejlesztésről legutóbb csaknem egy évvel ezelőtt ebben a bejegyzésünkben írtunk, de az egyes munkafázisokról azt megelőzően is rendszeresen beszámoltunk a honlapunkon.

Most a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalhoz beérkezett, az Arany János utca 44-45. számú lakóingatlanok előtt tervezett földmunkáról kaptunk értesítést. Mint kiderült, a hivatkozott területen a kivitelező azért kényszerül földbe fektetni a falu többi részén egyébként oszlopokra szerelt kábelt, mert csak így tudja kellő üzemi biztonsággal kikerülni a területen akadályt jelentő transzformátoros erősáramú oszlopot (képünkön).

A bontással is járó földmunkát a tervek szerint augusztus 10-e és 14-e között végzik el. Ennek során mintegy ötven méter hosszan készítenek egy fél méter mély munkaárkot, amiben elvezetik a csövekbe helyezett kábelt. A 44. számú ház előtti betonsávot fúrással keresztezik, a 45. számú ház előtti szilárd burkolatot pedig a villanyoszlop közelsége miatt legalább részben feltörik. Azt ígérik, hogy a munkaárkot a lehető leghamarabb visszatemetik.

A kivitelező az esetleges kellemetlenségek miatt kéri az ingatlantulajdonosok és a Arany János utcában a munkálatok idején közlekedők türelmét és megértését.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!