Aktuális

Mutatjuk a vasárnapi felsőcsatári kórustalálkozó videófilmjét

2020. október 21.

A koronavírus járvány miatt a valóságos helyszínről a virtuális térbe helyezték át a múlt vasárnapra tizenharmadik alkalommal meghirdetett plébániai kórustalálkozót. A csaknem fél órás filmet már több mint hatszázan nézték meg.

A múlt hét elején számoltunk be róla, hogy az online térben tartják meg október 18-án, vasárnap a Felsőcsatárra tervezett plébániai kórustalálkozót. Részben a falutévén, részben a plébánia közösségi oldalán lehet követni a kórusok műsorát. Mint Várhelyi Tamás plébános elmondta, semmit nem akartak kockáztatni, így a kórustalálkozót áthelyezték a virtuális térbe. Ami azt jelenti, hogy az egyes kórusok a saját (üres) templomukban “felénekelték” videóra az előadásukat. Filipovits Rajmund pedig ezekből szerkesztett egy virtuális egyházi kórustalálkozót. Amit – ahol van ilyen – a falutévén közvetítettek vasárnap délután. Ahol pedig nincs erre lehetőség, ott az érdeklődők a filmet a plébánia Facebook oldalán vasárnap délután megjelent(YouTube) linkre kattintva tudták meghallgatni, megnézni.

A csaknem fél órás videót, amit eddig már több mint hatszázan láttak a YouTube csatornán, itt is vissza lehet nézni:

A film elején Várhelyi Tamás plébános köszönti a nézőket, majd Inzsöl Richárd orgonajátéka következik, a káplán a felsőcsatári templom hangszerén játszik. A kórusok sorát a “házigazda” Rozmaring nyitja, utánuk következik a horvátlövői, a vaskeresztesi, a szentpéterfai, a pornóapáti, végül pedig a nardai együttes bemutatója. A műsort a káplán újabb orgonajátéka zárja.

Ahogy a plébános fogalmazott: jövőre a tervek szerint újra Felsőcsatár lesz a plébániai kórustalálkozó helyszíne, és remélhetőleg nem csak virtuálisan, hanem valóságosan is.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!